Nehéz búcsú…

mini DSC 0424

mini DSC 0424

2018. október 04-én a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdájának tagjai egy bensőséges, szép ünnepségen köszöntek el Illésné Bene Judittól az együttes művészeti vezetőjétől és Illés Ferenctől a Dalárda oszlopos tagjától, a helyi pénzügyek felelősétől.

Először Samu Zoltán a Dalárda vezetője méltatta a művészeti vezető nagyszerű munkáját, melyet 2007. május 29-től 2018. szeptember 15-ig végzett, majd mindkettőjüknek átadta a “Dalárda Örökös Tiszteletbeli Tagságáról” szóló oklevelet. Ezen kívül fényképalbumot és egy közel fél méter átmérőjű tálat kaptak, melyen a Dalárdások képei láthatók. Utóbbit a Bartsch Zoltán, együttesünk szóló énekese adta át. Illésné Bene Judit születésnapját is megünnepeltük, így nem maradhatott el a virágcsokor és a szülinapi torta sem.

mini DSC 0458A Marcali Bajtársi Egyesület nevében Szentes István elnök személyes hangvételű hozzászólásában búcsúzott az Illés házaspártól, majd Bartsch Zoltánné köszönt el a feleségek, hozzátartozók nevében.

mini DSC 0479
A Dalárda tagjai az ünnepség végén, Tislér István zenéjére és Bognár György szövegére írt négy versszakos, külön erre az alkalomra írt dallal búcsúztak el az elköltözőktől.