Nálatok járt már a Mikulás? – számolós-logikai játék

Ezt a játékot felnőtt és ovis egyaránt játszhatja. Külön bónusz a játékban, hogy annyian játszhatjuk, ahányan csak szeretnénk.

Mire lesz szükséged az elkészítéséhez:

– papírra
– vonalzóra
– ceruzára
– színes filctollakra
– egy pénzérmére
– dobókockákra

 

Hogyan állj neki:

Első lépésben rajzold meg a képnek megfelelően, annyi példányban a játéktáblát ahányan játszani fogtok vele.

A Mikuláskorongokból 12-12 darab kell és egy tasak vagy boríték, amiben tárolni fogod ezeket. Egy üres lapra rajzolj szabályos köröket a pénzérne segítségével. A körökbe rajzolj annyi különböző szimbólumból (kiscsizma, telizsák, szalonukor, szánkó, cukorbot, stb.) 12-12 darabot, ahány főre a játékot tervezed. A korongokat vágd ki, és indulat is a játék!

A játékhoz két dobókockára lesz szükségetek. Mindenki vegye maga elé a saját korongjait. Egy korongot induláskor helyezzetek az egyes házszámra (1-et nem tudtok dobni két kockával, ezért az első pontot ajándékba kapjátok a Mikulástól). A legfiatalabb játékos dobjon egyszerre a két kockával, adja össze a két dobott számot, majd az helyezzen az eredménynek megfelelő házszámra egy korongot. Tegyenek ugyanígy a többiek is – az óramutató járásával megegyező sorredben. Egy házszámon több játékos korongja is lehet, viszont mindenkinek csak házszámonként egy korongot kell elhelyeznie (ha valaki olyan számot dob, amit már előtte kidobott, nem történik semmi).

A játékban az nyer, akinek előbb betelik a táblája, tehát a Mikulása minden házba eljutott.

Alternatív játékmód: Játszhatjuk időre is, 15 perc alatt melyik játékosnak van több olyan háza, amelyikben járt a Mikulás?

Vidám perceket kívánunk a játékhoz! 

Készítette: Huszárné Szőcs Andrea, Zsirai Tibor