Múzeumok éjszakája Marcaliban

Digitális planetárium, filmvetítés Karinthyről, méhészeti kiállítás. Marcali kulturális intézményeinek közös szervezésében sétálhattak programról-programra az érdeklődők a Múzeumok éjszakáján.

 

A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a Csillagszekér Planetárium meghívásával, a világegyetemről szóló ismeretterjesztő előadásokat kínált Szent Iván éjszakájához is kapcsolódva. A felépített, digitális planetáriumi kupolában Tóth Zoltán asztro- és légkörfizikus közreműködésével látványos, 3D körpanorámás kisfilmeket nézhettek meg a résztvevők.

 

A Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban Fráter Zoltán: A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című filmjét vetítették az író születésének 135. évfordulója alkalmából. A film a Madách SzínpadOn magyar irodalmi online programsorozatában készült, mely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit dolgozza fel.

 

A Marcali Múzeum „mézes gondolatokkal” invitálta a vendégeket. A méz jelentőségének keretében méhészeti kiállítás nyílt, melyet az Ezercsepp méhészet különleges mézbemutatója és kóstolója édesített meg. A méhekről, méhészekről és méhészetekről Somogyi-Magyar József, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Marcali Helyi Szervezetének elnöke beszélt.

 

A programsorozatot a Kis-Hétrét Együttes koncertje zárta.