MeseVilág tábor

Július 10 és 14-e között zajlott a MeseVilág tematikus gyermektábor a Kulturális Korzóban, T. Molnár Gertrúd művelődésszervező táborvezetésével.

A foglalkozások a mesék köré kapcsolódtak, nemcsak meghallgathatták, hanem illusztrálták és szerepjátékkal meg is jeleníthették a gyermekek az elhangzott csodás meséket. A tábor programjai között képzőművészeti érzékenyítő foglalkozás, játékos sportvetélkedő, mozizás, társasjátékozás, játszóterezés is szerepelt. A tábor heti tevékenységét színesítette a Városi Könyvtár mesefilm vetítése mese totóval, az Egészségfejlesztési Iroda gyerekeknek szóló foglalkozása, a MarcLali ugráló várában töltött aktív program, a közös fagyizás. Idén is a csütörtöki napot a Városi Fürdőben töltötték a gyerekek , ahol a jóhangulatú fürdőzés mellett a Rendőrség munkatársai  megismertették a kisdiákokat a nyár veszélyeivel és interaktív játékos feladatokat is hoztak számukra.

Az ingyenes tematikus táborban a tartalmas napi programok mellett a Gyék biztosította a napi négyszeri étkezést.

A táborban készült alkotásaikat, királyi koronát, festett vázát, síkbábokat, mesés halacskákat, mese illusztrációikat, minden kisdiák hazavihette.