Megkezdődtek az ingyenes nyári tematikus táborok

A Művelődési és Szabadidő Központ nyári táborainak első két turnusa, a Színes paletta és a Retro Cooltúra foglalkozássorozatai teltházzal zajlottak a Kulturális Korzóban június 26-30 között.
A Színes paletta táborban a gyermekek a kreatív kézműveskedés sokfajta ágával ismerkedhettek meg, T. Molnár Gertrúd táborvezető segítségével. Illusztráltak meséket, festettek kavicsra, készült falikép és vidám virágcserép temperával, sokszínű üvegváza, különleges könyvjelzők és síkbábok. A könyvtárban meséket is nézhettek a gyerekek mese-totóval, valamint mozgás gyanánt mini sportvetélkedőben is próbára tehették magukat.
A Retro Cooltúra turnus fő vezérfonalát a táborvezető Háromi-Horváth Krisztina a kültéri játékokra, valamint a beltéri klasszikus társas és ügyességi játékokra építette. A többségében fiús csapatnak pihenésképpen volt lehetősége kreatív feladatokban és irányított csoportos társasjátékban is kipróbálni magukat.
Ugyanakkor a két tábor együtt és külön-külön is részt vett ugyanazokon a foglalkozásokon, illetve programokon, mint például mozizás, MarcaLali játékkuckózás, az Egészségfejlesztő Iroda egészségtudatos interaktív előadása, fagyizás, valamint a Marcali Múzeum jóvoltából pólót is batikolhatott minden gyermek. Csütörtökön egész nap a strandon tartózkodott mindkét csapat, ahol a pancsolás mellett a gyerekek találkozhattak a rendőrség munkatársaival, akik fontos, balesetmegelőzési információkat osztottak meg, illetve játékos feladatokkal készültek.
A gyermekek napi négyszeri étkezéséről minden turnusban a Központi Konyha gondoskodik.
A táborok megvalósulását Marcali Város Önkormányzata támogatja.