Marcatlon 4 – sporttábor

A hétköznapok során szórakoztató, aktív és élvezetes élményt kínáltunk a gyerekeknek. Napközis táborunk különböző korú, sportolni vágyó gyerekeket vonzott, hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 16 óráig.

A Marcali Központi Konyha napi háromszori étkezést biztosított, beleértve a reggelit, ebédet, uzsonnát és friss szezonális gyümölcsöket.

Az első napon a hangsúly az ismerkedésé volt. A táborban töltött idő alatt a piros és sárga csapat izgalmas versenyeken vett részt, ahol különböző akadályokat győztek le. Ezek a versenyek nem csak az állóképességüket tette próbára, hanem rávette őket, hogy stratégiát dolgozzanak ki és csapatként működjenek együtt. Az versenyek mellett a csapatok ügyességi feladatokban is részt vettek, ahol megmutatták egyéni tehetségüket és képességeiket is. Ezek a feladatok a kihívásoktól a kreatív törekvésekig terjedtek. A feladatok nagy része csillagok gyűjtésére irányult. A tábor végén az a csapat került ki győztesként, amelyik a legtöbb csillagot gyűjtötte össze. Ez nemcsak a kemény munkájukat és elkötelezettségüket jutalmazta, hanem hangsúlyozta a célok kitűzésének, az elérésüknek és az eredmények megünneplésének fontosságát is. Ez az egészséges verseny érzését kelti és arra ösztönzi a táborozókat, hogy minden feladatban a legjobbat nyújtsák.

Szerdán a gyerekeket a MarcLali játékkuckó várta, ahol a fantasztikus hangulat mellett a jégkrém se maradhatott el.

Csütörtökön az egész napot a Marcali Városi Gyógyfürdőben töltöttük, kezdve egy váltóversennyel a homokban, amelyet frissítő csobbanás követett. A nap csúcspontja a vízbomba csata volt.

Pénteken két sportoló, Szabadi Szimonetta és az Exatlon döntős Buzás Dorottya csatlakozott hozzánk, hogy segítsék a gyerekeket a versenyek során. Az ünnepélyes eredményhirdetésen minden csapat aranyérmet kapott. Küzdelmes csatákban, remek hangulatban, egymást bíztatva ért véget a hét.

Összességében a tábor célja az egészséges életmód népszerűsítése, pszichikai és fizikai tűrő- és teljesítő képesség elősegítése, a csapatban, egymásért való küzdelem és a felejthetetlen élmények biztosítása volt.