MANORKA – Kisvárosi önkormányzatok konferenciája

Workshopot szervezett Marcaliban a Kulturális Korzóban, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége (KÖÉOSZ) a MANORKA projekt keretében. A MANORKA a magyar-norvég kapcsolatok rövidítése, melyben az önkormányzati rendszer fejlesztését célul tűző projekt a Norvég Alap támogatásával csaknem másfélmillió eurós összköltségvetésű.

A projektgazda a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), melynek elnöke – a tabi polgármester – Schmidt Jenő adott tájékoztatást a projekt céljáról: a helyi demokrácia fejlesztéséről, a nők szerepvállalásának erősítéséről a közéletben, az önkormányzati tulajdonú cégek szerepének erősítéséről, az önkormányzati közszolgáltatások színvonalának fejlesztéséről, valamint az önkormányzati és járási hivatalok együttműködésének segítéséről

A konzorciumi projektpartnerek között van a KÖÉOSZ, melynek elnöke Sütő László marcali polgármester arról beszélt: a nagy ellátórendszerek (egészségügy, oktatás) átalakítását követően a szociális ágazat lett az önkormányzati működtetés egyik legfontosabb területe. Ezen belül kiemelkedő jelentőségű az időskorú ellátások megszervezése. A projekthez való csatlakozás egyik fő motivációja is a nemzetközi gyakorlatok megismerése, mivel Európa több országában az időskorú ellátás területén hasznosítható rendszerek működnek.

A workshopon Lipták Rita Márta, a Marcali Járási Hivatal vezetője a hivatalban intézhető időskorúakat érintő ellátásokról beszélt, míg Hartal Katalin, a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója a város idősellátásának jó gyakorlatait mutatta be.

További cikkek:

Marcali Portál – MANORKA projekt…