Kulturális programajánló, a magyar költészet napja alkalmából

maxresdefault 1

1964 óta, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, József Attila születésnapjához kötődően.
A marcali művelődési központ több helyszínen, a magyar költészethez kapcsolódó tartalmakkal szeretné emlékezetessé tenni a vers ünnepét.

Április 9, 10 és 11-én innovatív eseményként Verskereső/ Verstaláló programra várjuk a szabadtéren sétálókat. Városunkban több helyszínen helyezzük el majd a magyar költők verseit, olyanokat, amelyek nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szólnak. A verseket haza lehet vinni, a három nap alatt pedig mindig más-más költemény várja majd a megtalálóját. Reméljük a versek olvasása közben többen kedvet kapnak arra, hogy otthon is elővegyenek egy-egy verses kötetet.
Április 11-én az elmúlt évekhez hasonlóan, de új tematikával, honlapunkon a www.muvhaz-marcali.hu-n , közösségi oldalunkon és a médiában #Net-verssel tisztelgünk a költészet napja előtt, amelyet marcaliak mondanak el.
Online Kultúrszemle válogatásunkban az elmúlt évek versünnephez kapcsolódó eseményeire tekintünk vissza, a Künzelsau téren látható Kultúrablakunk pedig a verselő április szellemében várja majd az arra látogatókat!
Tartsanak velünk a vers ünnepén is!