Kultúrablak

„Kultúrablakot” nyitott a Künzelsau téren a Marcali Művelődési Központ az ünnepkör keretében. A díszítő jellegű, illetve interaktív lehetőséget is kínáló szabadtéri mini művelődési központ az év végéig látogatható. 

A „Kultúrablakot” minden héten más-más tematika szerint rendezzük be. Az első hét témája a télvárás. Ennek keretében készültek el kreatív műhelyünkben a hóemberek – a környezettudatosság jegyében, az újrahasznosítási példaként – poharakból, illetve fatuskók és tobozok felhasználásával a jelképes adventi gyertyák. Utcatárlatként az Illusztrátor Pajtások képzőművészeinek mesegrafikáiból válogattunk, melyek az ünnepi készülődésről, az ételekről szólnak.

A második héten természetesen a Télapót várjuk.  Az utcatárlaton pedig a művelődési központ gyermekrajz pályázatára beérkezett alkotásokat mutatjuk meg.

Harmadik héten bepillantást adunk a Korzó Advent Minecraft játékba.

Negyedik héten pedig a Korzó Manók foglalják el a „Kultúrablakot”. Az utcatárlaton az internetes felhívásainkra beküldött kreatív alkotásokból válogatunk.

A záró héten az Újév köszöntés jegyében kívánságfát állítunk fel. Rendhagyó módon, nem várjuk a kívánságokat, hanem adjuk. A fáról bárki leakaszthat egy meglepetés jókívánságot, újévi előrejelzést. Az utcatárlaton Marcaliról készült fotókat vonultatunk fel.

A „Kultúrablak” előtt fényképezkedni, szelfit készíteni is lehet, melyet akár ünnepi üdvözletként is el lehet küldeni szeretteinknek, mivel a személyes kapcsolattartás korlátozott a járványügyi helyzetben.