Kreatív Nagyik tárlata

A Marcali Művelődési Központ 2020 márciusában , intézményünk kényszerű zárásakor, felhívást tett közzé azoknak a nagyszülőknek, szépkorúaknak, akik a pandémia miatt otthonukban töltötték idejük nagy részét , de eközben aktívan, különböző technikájú alkotásokat létrehozva teltek a mindennapjaik.

Szerettük volna nyilvánosan is bemutatni azokat a kreatív és tehetséges nagyszülőket, akik idáig csupán családjuk és a maguk örömére készítettek míves kézimunkákat, lakásdíszeket, mesefigurákat és használati tárgyakat,felhívásunkra azonban megmutathatták másoknak is, a nyilvánosság elé tárva, hogy alkotni örömteli tevékenység!

Sok Kreatív Nagyi munkájában, alkotásában gyönyörködhettek a honlapunkra és a közösségi oldalunkra látogatók, s mi, szervezők, azt remélve indítottuk útjára a kezdeményezést, hogy inspiráljuk ezzel a többi nagyszülőt is arra, hogy szabadidős hobbiját bemutassa másoknak . A most látható Kiállításon a Kreatív Nagyik honlapunkon megjelent alkotásaiból nyújtunk át időrendben egy csokrot a szabadtéri tárlat látogatóinak.

KŐHALMI LAJOSNÉ horgolásai és textilből varrott virágai a húsvéti ünnepek jegyében készültek.

KAHANCZA IBOLYA újrahasznosított anyagok , petpalack, hungarocell, kinder tojás kapszulák felhasználásával ötletes módon kapcsolódott munkáival az ünnephez.

BECK ZOLTÁNNÉ mívesen horgolt terítői és tojásdíszei a Húsvétot köszöntötték.

KUTI ANDRÁSNÉ horgolt kínáló kosárkákat és színpompás horgolt tojásdíszeket készített.

FISLINÉ TAMÁS ÉVA a mesék állathőseit horgolással készítette, munkáival derűs pillanatokat szerezve nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is.

BÍRÓ LAJOSNÉ Öreglakról küldte el papírból és textilből készített alkotásait, lakásdíszeit, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek.

GAZDA SZILVIA Mesztegynyőrőről, horgolt, játékos figurákkal , manócskákkal örvendezette meg a kicsiket és a nagyokat.

NAGYFI BÉLÁNÉ hímzései és gobelenjei aprólékos kidolgozást és nagy figyelmet igényeltek a készítőjétől.

FÁBIÁN LÁSZLÓNÉ alkotásai az újrahasznosítás jegyében készültek. Sokszínű és különböző technikával készült ékszerei, divat táskái, lakásdíszei kézműves sokoldalúságáról vallanak.

CSORDÁS FERENCNÉ kedvenc időtöltése az olvasás és kertészkedés mellett a kézimunkázás. Horgolt angyalkái a karácsonyi készülődés jegyében születtek.

NAGYPÁL BÉLÁNÉ Adamecz Erzsébet az aktív néptáncolás befejezése után új hobbira talált a kézműveskedésben. Elvégzett egy népi bútorfestő tanfolyamot és azóta az új technika elsajátításával különböző tárgyakat, dobozokat, kulcstartókat, ajtó kopogtatókat varázsol újjá, és egyedivé.

T. Molnár Gertrúd