Korzózás a társasjátékok birodalmában

Társasbarlang, Korzódetektívek, VR kalandok. Különböző játékokat kínált augusztus első hetében a Kulturális Korzóban megtartott TársasBázis napközis tábor. A társasjátékok a csapatkialakításoknak megfelelően, különböző csoportosításban álltak a gyerekek rendelkezésére.

Délelőttönként, a hét négy napján a Kulturális Korzóban berendezett „TársasBarlangban” összetettebb játékok és szabályaik megtanulásával gyakorolhattak a táborzáró társaspárbajra, de – a moziteremben megrendezésre kerülő Minecraft Bajnokság keretében – barangolhattak a Korzó virtuális másában is. 

A „Korzódetektívek” társasjátékok teljesítésével haladhattak egyik nyomról a másikra az épületet felfedezve.

A városi könyvtárban „VR Kalandok” keretében a virtuális valóságban merülhettek el Dombóvári Kinga segítségével.

Ötödik napon igazodva a Marcali Rendőrkapitányság szakemberei által tartott interaktív foglalkozás tematikájához, rendőrös játékokat kaptak a táborlakók. Ilyen volt a Scottland Yard, a Bandido, a Micro Macro Crime City, a Rókanyomon és a Lépten-nyomon Amszterdam. Még a rendőrök is kaptak játékos szerepkört.

Délutánonként a táboros hagyományok szerint elsősorban szórakoztató programok várták a gyerekeket, mint strandolás, mozizás, fagyizás, MarcLali játszóház. Az adódó köztes szünetekben sem maradtak elfoglaltság nélkül: érdeklődés szerint választhattak játszótér, skate pálya, kreatív foglalkozás és természetesen kedvenc társasjátékok között.

 

Vigmondné Szalai Erika, Zsirai Tibor
táborvezetők