Korzó nyári napközis táborok

Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel idén négy turnus napközis tábort hirdetett meg a kulturális központ június 26 és augusztus 4 között, alsó tagozatos iskolások számára.
A négy tábor programterve ugyanaz volt: kreatív foglalkozások, mozizás, kirándulás, strandolás és sok-sok játék.

Az első tábort, mely TÁMOP fenntarthatóság keretében zajlott, Babainé Mikó Beáta tanító vezette. A további három tábor vezetését Szőcs Andrea, a Kulturális Központ tanító végzettségű munkatársa látta el.

A kreatív foglalkozások alkalmával nagyon sok szép dolgot készíthettek a gyerekek, melyeket természetesen hazavihettek. A selyemfestés, üvegfestés mellett készítettünk álomfogót, zokninyuszit, papírguriga kisautót, kincses dobozt, pompomot, puzzle-t és díszítettünk textiltarisznyát. A múzeum együttműködésével pólót batikolhattunk és kötelet is gyárthattunk. A könyvtár jóvoltából pedig részt vehettek a gyerekek Pásztohy Panka meseillusztrátor könyvbemutatóján.

Az első két tábor alkalmával a Mesztegnyői Faluházhoz látogattunk el, ahol kézműves foglalkozásokon és kalandos templomtúrán vehettünk részt.
A harmadik és negyedik turnus kiránduló célpontja a balatonszentgyörgyi Csillagvár volt, ahol a várlátogatás mellett az állatsimogatásé és a rengeteg játéké volt a főszerep.
A táborvezető pedagógusok munkáját mindvégig segítette a táborszervező és Lisztes Károly kulturális közfoglalkoztatott munkatárs.