Költészet mindenkinek

Könyvvásár, versfa, online színházi előadás, kiállítás megnyitó és megzenésített versek. Ezt kínálta a Magyar Költészet Napjára a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft., valamint a Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár.

A programsorozat Karinthy Frigyes: A két egyetlen című színházi előadás vetítésével kezdődött a Kulturális Korzó mozitermében.

A Kulturális Korzó Könyvsarok kínálata pedig a Künzelsau térre települt ki. A mini könyvvásár mellett a jelképes „versfáról” szabadon választhattak az érdeklődők magyar költők tavaszváró költeményeiből is.

A versfa szimbolikája megjelent a Kulturális Korzóban is a „Természet költészete” című kiállításon, ahol a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola Természetbarátok munkaközössége által meghirdetett „Állatok a természetben” és a „Természet adta kincsek” című pályázatra beérkezett alkotásokat tekinthették meg a jelenlévők.

A Költészet napi versvonalat vitte tovább a könyvtár is – a Kávéházi hangulat témában kiírt versíró pályázatával és annak eredményhirdetésével.

A Marcali Bajtársi Dalárda pedig szavalatokat és megzenésített verseket adott elő a Korzó kávézóban.