Központban az EGÉSZ-SÉG!

Civil kezdeményezésre karolta fel, A központban az EGÉSZ-SÉG elnevezésű rendezvényt a marcali Kulturális Központ.

Samuné Bogyó Hajnalka és Varjaskériné Molnár Éva elgondolásában összeállított programok várták az érdeklődőket a Kulturális Korzóban, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatos gondolkodásra, a test és lélek egészségére. A cél az volt, hogy olyan területeket, témákat mutassanak be, melyek, akár újdonságként is segíthetik a választást.

 

– Az érdeklődők tanácsokat kérhettek természetgyógyásztól, csontkovácstól, népi gyógyásztól, intim torna trénertől, s a bátrabbak a helyszínen ízelítőt is vehettek ezekből a gyakorlati bemutatók keretében. Természetesen a természetes anyagokat és újdonságokat népszerűsítő „szépségipar” képviselői sem hiányoztak a sorból, ráadásként, aki úgy érezte, beülhetett egy félórás ránctalanító kezelésre, vagy centi-csökkentő vadonatúj eljárásra. Közben előadásokat hallgathattak a témák szakértőitől az aloe veráról, az alga hatásairól, a ganoderma gyógygombáról, vagy éppen a Bemer terápiáról. A paleolit táplálkozás elveit ételkóstoló keretében tapasztalhatták meg a látogatók – sorolta Samuné Bogyó Hajnalka.

Az aulában a kiállítók standjainál alkalom nyílt a termékek és szolgáltatások alaposabb megismerésére, amelyek test és lélek egészségét szolgálják. Az asztaloknál ganodermás kávé, gyógynövények, illetve gyógyító tinktúrák, kecsketejes, olíva- és levendulaolajas kozmetikumok, gyógyító ásványékszerek és mandalák között válogathattak, de vesszőkosarak készítésébe is bekapcsolódhattak. Amíg a szülők szemlélődtek, a gyermekeket különböző foglalkozásokkal kötötték le, illetve gyermekjógán is részt vehettek.

További cikkek:

Marcali Portál – Központban az EGÉSZ-SÉG!