Kiállítás ajánló, Kortárs Galéria

Szeptember 23-tól látható Horváth János Milán festőművész „Álmodtam egy világot magamnak…” című tárlata a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.
A Kaposváron született művész 1973-ban Pécsett, a Tanárképző Főiskola matematika –rajz szakán végzett. A budapesti Képzőművészeti Egyetemen 1979-ben szerzett diplomát.
Művészettörténészként 40 évig a kaposvári múzeumban Rippl-Rónai szakértőként dolgozott.

Marcalihoz való szakmai kötődése több évtizedes: a Bernáth Aurél Galériában és a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában a művészettörténészi munkája mellett , kiállító alkotóművészként is bemutatkozott.

A most kiállított festményeinek középpontjában egy különleges, megálmodott világ áll. Képein a groteszk elemek és az elgondolkodtató szimbólumrendszer mellett , az emberi kapcsolatok ábrázolása kap kiemelt szerepet. Pasztellképei különleges színvilágukkal és kifejezésmódjukkal varázsolják el , és késztetik továbbgondolkodásra a kiállítás látogatóit.

A járványügyi helyzet alakulása miatt hivatalos megnyitója nem lesz a tárlatnak.
A képekről és Horváth János Milán művészi hitvallásáról készült beszélgetés, amelynek moderátora T. Molnár Gertrúd a kiállítás szervezője volt, operatőre Szován Gábor, a tárlat ideje alatt vetítésre kerül a kiállítótérben.

A tehetséges alkotó különleges képeit november 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők a marcali Kortárs Galériában.

T. Molnár Gertrúd