Kamara kiállítás nyílt a Kulturális Korzóban

A marcali Szivárvány Nyugdíjas Egyesület Vörös Ferencné vezetésével a Városi Önkormányzat közművelődési pályázatán sikeresen vett részt „Ismerd meg! Alkoss!” című pályázatával.

A kulturális, ismeretterjesztő és kézműves jellegű programsorozat megvalósításának zárásaként, a klubfoglalkozásaikon született kézműves munkáikból nyílt kiállítás a Kulturális Korzó emeleti galériáján. A Szivárvány Egyesület tagjai délutáni foglalkozásaik alkalmával több fajta kézműves technikával ismerkedtek meg az elmúlt hónapok során, Fehér Tiborné szakmai segítségével.

A tárlaton papírból és textilből készült dísztárgyak, asztali és lakásdekorációk,kézműves virágok, horgolások, és ünnepi díszek is láthatóak. A Marcali Múzeum a mézeskalács készítés rejtelmeibe is bevonta az egyesületi tagokat, ahogy a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ NKFT. Hungaricum pályázatán az élményfestésen is részt vettek közülük többen.
E programokon született alkotásaik is láthatóak a három napig tartó mini kiállításon.
A kiállítást T. Molnár Gertrúd művelődésszervező ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, kiemelve a kreatív alkotótevékenység közösségformáló és összetartó szerepének fontosságát. Vörös Ferencné a Szivárvány Nyugdíjas Egyesület elnöke a pályázatuk zárásaként elmondta, hogy a klub jövő évi tervei között sok új ismeretterjesztő , kreatív és közösségépítő programot szeretnének megvalósítani.
A kiállító alkotók névsora:
Bartsch Zoltánné,Borsó Sándorné,Csizmadia Tiborné,Fehér Tiborné,Fándli Zsuzsanna,Szarka Józsefné,Dr. Szerbné Kramcsák Ilona, Szanyi Ferencné, Pizvor Béláné, Vörös Ferencné.