Jézuska postaládája szépen megtelt

A Marcali Művelődési Központ dolgozói idén szívesen besegítettek a Jézuskának, hogy rendhagyó módon választ kaphassanak azok a gyermekek, akik közvetlenül az ünnepi postaládán keresztül küldtek levelet a címzettnek.


A Kulturális Korzó bejáratánál elhelyezett postaládába december 20-ig lehetett levelet feladni, hogy Jézuska tudjon mindenkinek írni és még karácsony előtt minden gyermek megkaphassa a válaszát.
A levelek folyamatosan gyűltek, aminek Jézuska nagyon örült, de legfőképpen az volt szívmelengető, hogy nemcsak szép rajzokkal és kedves szavakkal díszített leveleket kapott, hanem volt, aki saját készítésű mézeskalácsot vagy egy kedves fotót is küldött! Sőt volt olyan kislány is, aki vidékről érkezett a nagymamájához és így is szerét ejtette, hogy a Korzónál adja fel a kívánságlistáját.
Természetesen az ígért válaszok sem maradtak el, mert a művelődési központ dolgozói a folyamatos kézbesítéssel segítették, hogy minden izgatott gyermek mielőbb megkapja a válaszlevelét egy kis meglepetéssel együtt. Remélhetőleg a vidéki kislány is kézhez vehette már a postán elküldött választ.
A közreműködő szervezők nagy örömmel asszisztáltak a Jézuskának, aki a Korzó Manók akcióját alapul véve szerette volna, hogy a gyerekek és szüleik még több élménnyel gazdagodjanak. Aki felkerekedett az egyik „programhoz”, az a többi látványosságot is végigjárta: a gyönyörűen feldíszített Künzelsau tértől kezdve a manó keresésen és az ünnepi postaládán keresztűl a szebbnél szebb kirakatokig és kivilágított házakig, valamint a csodálatos Betlehemig.
Nagyon jó látni, hogy a családok mennyire lelkesen vesznek részt a többféle kezdeményezésben! A művelődési központ pedig jövőre is tartogat hasonló programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt!