Hősök a gyermeknapon

A „Kék lámpával az utakon” kampányhoz csatlakozva szervezte meg gyermeknapi programjait a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. Bár az időjárás felülírta a terveket, a szemerkélő eső ellenére is volt miből válogatni a kis közönségnek. A reflexpályán kipróbálhatták gyorsaságukat a felvillanó fények nyomába eredve. A Jurassic parkban ügyességükre volt szükség, hogy begyűjtsék az elszabadult őslényeket. A piactér fedett részén gólyalábasok szórakoztatták az eső elől behúzódó családokat, majd őket váltották a Marvel hősök. Pókember, Thor és Amerika kapitány adott ízelítőt szuperképességéből, akikkel fotózkodhattak is a gyerekek.

 A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett „Legyél hős!” témában. A rajzok felkerültek az intézmény facebook oldalára, de szabadtéri kiállításon is megnézhették az érdeklődők. Egyúttal közönségszavazás is indult – a facebookos lájkokat és a helyszíni szavazatokat összeadva – a legtöbb voksot Kovács Hanna kapta a „Ne legyen szegénység” című rajzáért. Jutalma egy tablet volt a Tarr Kft. felajánlásában, amit a piactéren tartott eredményhirdetés során vehetett át.

A szakmai zsűri által kiválasztott három legkifejezőbb rajz alkotója is díjat kapott: Kocsis Petra „A suttogó” című munkájáért, Vitai Sára az „Erdőtüzek tündére” című alkotásáért és Dóra Benjamin Gergely „A bennem rejlő hős” című rajzáért. Két különdíjas alkotás is kiválasztásra került. Az egyik „A megmentő szuperhős” című rajz, ami csoportos alkotás volt – Miklovics Alextől, Torma Benettől és Kovács Elláktól. A másik különdíjat pedig a Mikszáth Kálmán Általános Iskola 4. c osztálya érdemelte ki. Akik nem tudtak részt venni a vasárnapi eredményhirdetésen, jutalmukat átvehetik a Kulturális Korzóban, hétfőtől-péntekig, 8:00 és 16:00 óra között.