Fröccstúra: a bor és szóda találkozása

Nyáresti Cool-túra hűsítő fröccsökkel, házi szörpökkel, jó zenével és romkocsma hangulattal. Ezt kínálta a szombati Fröccstúra, ahol elsősorban hivatásos borászok adtak kóstolót Marcali és környékének „fröccskultúrájából”. Másodsorban – helyi termékként – a házilag, tartósítószerek nélkül feldolgozott szörpök népszerűsítése volt a cél.

Különleges ízekkel is találkozhattak a szörpkedvelők, mint levendulából, bodzából, vagy éppen, hársfavirágból készült finomságokkal. A bor és szörp közös nevezője természetesen a szóda volt, mely hűsítő felfrissülést adott a nyári nagy melegben.

A kísérőprogramok adták a fesztivál sajátos arculatát. Korabeli Italkimérő háttérrel és retro berendezéssel érvényesült a romkocsma-hangulat.

Különböző rock-irányzatokat képviselő, kifejezetten élő zenekaros produkciók és különleges látványelemek is a rendezvény kuriózumai voltak. Idén például óriáshold csábította folyamatos szelfizésre a fesztiválozókat.

A művelődési központ Mozgó Kultúrháza pedig a gyerekeknek kínált kreatív időtöltést.

A Fröccstúrát fél hatkor a Marcato Ütőegyüttes indította, fergeteges hangulatot teremtve a téren.

Majd a szabadtéri színpadon a Majsai Band adott másfélórás élő nagykoncertet a swing és boogie dallamvilágából merítve.

A fesztivált a Coctail DMB zenekar fellépése zárta.

A Fröccstúra a Top-7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01986 „Cool-túra: a kultúra négy évszaka” című pályázat keretében valósult meg.