Főszerepben a fotográfia

Két kiállítás és egy vetítéssel egybekötött előadás várta az érdeklődőket szombat délután a Kulturális Korzóban. A programok közös nyelve a fotográfia volt, a kiállítók, előadók fényképeken keresztül meséltek, mind más-más módon a képkészítéshez való  viszonyukról.

A Korzó Városi Galériájában Bálint Pál természetfotós „Szeretem a természetet” címet viselő kiállítása nyílt meg. A tárlatot Lengyák István galériavezető pedagógus, a Magyar Kultúra Lovagja ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Az Izland természeti szépségeit bemutató, verses idézetekkel kísért anyag október 03-ig tekinthető meg.

A Korzó folyosógalériáján válogatáskiállítás nyílt az V. Marcali Fotótábor során készült felvételekből. A megnyitón közreműködött a Baglas Néptánc Együttes. Az tárlat ugyancsak október elejéig látgatható.

A nap zárásaként a Kanizsa Fotóklub tagjai – Kovács Krisztián, dr. Simán László és Varga Szilárd – zenés vetítésen mutatták be olaszországi és norvég fotótúráik során készült képeik legjavát, majd beszélgettek a közönséggel élményeikről, az utazások során szerzett tapasztalatokról a Korzó mozitermében.

További cikkek:
Marcali Portál – Fotókiállítások megnyitói