Felhívás Korzó-díj elkészítésére

A Marcali Városi Kulturális Központ pályázatot hirdet képzőművészek, iparművészek, amatőr alkotók számára „Korzó-díj” címmel. A pályázat fővédnöke: dr. Sütő László, Marcali polgármestere. A felhívás célja: Az intézmény szeretne önálló díjat alapítani, melyet évi két-három alkalommal adományozna Marcali kulturális életében aktívan résztvevő, azért sokat tevő személyeknek, illetve saját szervezésű pályázatain, versenyein kiemelkedő eredményt elért résztvevőinek.

Nevezési feltételek:

A pályázat célja a Korzó-díj megterveztetése, kivitelezése bármilyen időálló anyagból és bármilyen technika alkalmazásával az alábbi feltételek szerint:

– a Korzó-díj legyen méltó képviselője a Kulturális Központ/ Kulturális Korzó szellemiségének

– a pályamunka idézze meg a Marcali Kulturális Korzó egy momentumát, vagy utaljon a kultúrához köthetően Marcali egy nevezetes pontjára, gondolatára.

– a pályázatra beadott mű legyen kiállítható, rendelkezzen talpazattal

– a Korzó-díj leghosszabb kiterjedése ne legyen nagyobb 25 centiméternél, de haladja meg a 15 centimétert

– előállítási költsége (a pályázó munkadíjával együtt) ne haladja meg a 40.000 forintot.

– egy alkotó legfeljebb három pályamunkával nevezhet.

Értékelés:

A benyújtott munkákat háromtagú közművelődési-művészeti szakmai zsűri értékeli. A beérkezett pályaműveket mini-kiállítás keretében mutatjuk be a Kulturális Korzó Érték-Tár kiállítóterében. A pályázókat a végeredményről, a kiállítás megnyitójáról emailben értesítjük.
  

Díjazás:

A Kulturális Központ évi két-három alkalommal – határozatlan időre szóló szerződéssel – a nyertes pályázótól megrendeli és megvásárolja a díjat. A felhívásra beérkezett pályamunkák közül, az eredményhirdetést követően a nyertes alkotás 40.000 Ft-os szellemi alkotódíjat kap. A többi nevezőtől érkező alkotásokat egy hónapig – az alkotó nevének és elérhetőségének feltüntetésével – kiállítja a Kulturális Központ.  

A pályamunkák leadási határideje:

Az elkészült műveket a pályázók benyújthatják személyesen a Kulturális Korzóban (Marcali, Múzeum köz 5.) 2014. január 10.-ig.

Aki részt kíván venni a pályázaton, a Kulturális Központ honlapján – www.muvhaz-marcali.hu – letölthető jelentkezési lapot kell kitöltenie és visszaküldeni e-mailben, vagy postán: Marcali Városi Kulturális Központ – Vigmondné Szalai Erika részére, 8700 Marcali, Múzeum köz 5. december 31-ig.

A pályázattal kapcsolatos további információ munkaidőben:

Kulturális Központ, Zsirai Tibor 85/ 510-448

A Kulturális Központ, amennyiben a szakmai zsűri véleménye eredménytelennek ítéli a pályamunkák megítélését, ismételten kiírja a felhívást.