Felhívás Korzó-díj elkészítésére

A Marcali Városi Kulturális Központ pályázatot hirdetett Marcaliban élő, vagy a városhoz kötődő képzőművészek, iparművészek, amatőr alkotók számára „Korzó-díj” címmel.

A pályázat fővédnöke: dr. Sütő László, Marcali polgármestere


A felhívás célja:

Az intézmény szeretett volna olyan önálló díjat alapítani, melyet évi két-három alkalommal adományozna Marcali kulturális életében aktívan résztvevő, azért sokat tevő személyeknek, illetve saját szervezésű pályázatain, versenyein kiemelkedő eredményt elért résztvevőinek.

Nevezési feltételek:

A pályázat célja a Korzó-díj megterveztetése, kivitelezése volt bármilyen időálló anyagból és bármilyen technika alkalmazásával az alábbi feltételek szerint:

          a Korzó-díj legyen méltó képviselője a Kulturális Központ/ Kulturális Korzó szellemiségének

          a pályamunka idézze meg a Marcali Kulturális Korzó egy momentumát, vagy utaljon a kultúrához köthetően Marcali egy nevezetes pontjára, gondolatára.

          a pályázatra beadott mű legyen kiállítható, rendelkezzen talpazattal

          a Korzó-díj leghosszabb kiterjedése ne legyen nagyobb 25 centiméternél, de haladja meg a 15 centimétert

          előállítási költsége (a pályázó munkadíjával együtt) ne haladja meg a 40.000 forintot.

          egy alkotó legfeljebb három pályamunkával nevezhet.

Értékelés:

A benyújtott munkákat háromtagú közművelődési-művészeti szakmai zsűri értékelte. A pályázókat a végeredményről, a kiállítás megnyitójáról e-mailben értesítettük.

Díjazás:

A Kulturális Központ évi két-három alkalommal – határozatlan időre szóló szerződéssel – a nyertes pályázótól megrendeli és megvásárolja a díjat. A felhívásra beérkezett pályamunkák közül, az eredményhirdetést követően a nyertes alkotás készítője 40.000 Ft-os szellemi alkotódíjat kapott. A többi nevezőtől érkező alkotásokat egy hónapig mini-kiállítás keretében mutatta be a Kulturális Központ.

A pályamunkák leadási határideje:

Az elkészült műveket a pályázók benyújthatták személyesen a Kulturális Korzóban (Marcali, Múzeum köz 5.) 2014. március 7.-ig.

Aki részt kívánt venni a pályázaton, a Kulturális Központ honlapján – www.muvhaz-marcali.hu – letölthető jelentkezési lapot kellett kitöltenie és visszaküldeni e-mailben, vagy postán: Marcali Városi Kulturális Központ – Vigmondné Szalai Erika részére, 8700 Marcali, Múzeum köz 5.