Érzékenyítő foglalkozás Szépkorúaknak

A képzőművészeti alkotások iránti érzékenyítésen és tárlatvezetésen vettek részt a Kulturális Korzóban a Marcali Szivárvány Egyesület tagjai június 22-én.

Két nemrég nyílt kiállításon kalauzolta végig a szépkorúakat a foglalkozás vezetője, T.Molnár Gertrúd művelődésszervező.

Elsőként Tóth Gyula nyugalmazott rajztanár a Balaton fényei, színei című tárlatát tekintették meg, ahol az alkotóról, a képek színvilágáról, a kompozíciók festői hatásáról hallhattak. Mindenki kiválasztotta a számára legjobban tetsző alkotást, amelyet szívesen elhelyezne az otthonában.

A kiállításlátogatás a Kortárs Galériában folytatódott, ahol Szász Endre művészi életútjáról, sokoldalú tehetségéről is hallhattak, közben pedig a most kiállított szitanyomatait, festményeit, általa tervezett porcelán, ékszer, szőnyeg és textil munkáit is megtekinthették. Jellegzetes ábrázolásmódjáról, festői stílusáról, kerámiáiról, látványtervezéseiről is hallhattak a jelenlévők, akik saját Szász Endréhez kapcsolódó kiállításélményeiket is megosztották egymással.

Az interaktív foglalkozás célja volt a képzőművészet által, az esztétikumra való nyitottság  közelebb hozása, beépítése a mindennapi kultúrába, életkortól függetlenül.