Érik a szőlő… – Szüreti napok Marcaliban

A Marcali Városi Kulturális Központ és a Turiszutikai Egyesület közös szervezésében szüreti mulatáság volt a Künzelsau téren. A helyi és környékbeli borászok bemutatója, szőlődarálás és préselés, valamint mustkóstolás mellett színes kulturális programkínálat várta az érdeklődőket.

A fellépők sorát a Marcali Bajtársi Dalárda műsora nyitotta. A katonadalokat követően a Baglas Néptánc Együttes fellépése következett.

A helyi fellépők műsorát követően dr. Sütő László polgármester és Laczkó Sándor, a Turisztikai Egyesület elnöke hivatalosan is megnyitották a rendezvényt.

Eközben a Turisztika Egyesület tagjai színezőkkel, arcfestésselvárták a legkisebbeket, a SZESZK pedig ingyenes egészségügyi állapotfelméréssel, szűréssel gazdagította a programkínálatot.


A gyerekeket gólyalábakon érkező vásári komédiások szórakoztatták, majd egy kaposvári hiphop táncegyüttes adott ízelítőt tánctudásából.

A mesztegnyői Sax Tronic Rt. electropop műsorát követően Vastag Csaba fellépése következett.

Az esti órákban a budapesti Maya Trió kalauzolta el a nagyérdeműt az operett világába, majd a Szent Mihály napi tűzgyújtást követően a kaposvári Senior zenekar által levezényelt utcabál zárta a napot.

Vasárnap Mihály napi szentmisére várták a híveket az Orbán kápolnába, koradélután pedig a Szívünk Világnapja alkalmából ingyenes szűréseken,előadásokon vehettek részt az érdeklődők a Marcali Szívbetegeinkért Alapítvány szervezésében. A Kulturális Korzó folyosógalériáján kiállítás is nyílt az alapítvány által meghirdetett rajzpályázatra beérkező alkotásokból.

További cikkek:

Marcali Portál – „Érik a szőlő… szüreti napok Marcaliban”

Marcali Portál – Szent Mihály napi terménybetakarító szentmise az Orbán kápolnánálSzent Mihály napi terménybetakarító szentmise az Orbán kápolnánál

Marcali Portál – Szívünk Világnapja