Elkezdődtek az ingyenes nyári táborok

A Művelődési és Szabadidő Központ nyári táborainak első két turnusa, a Kalandtábor és a Kreatív Zöldmanók foglalkozássorozatai július 1-5 között került sor teljes létszámmal a Mikszáth utcai óvodánál.
A két tábor első sorban a tervezett kreatív és mozgásos programok miatt került külső helyszínre, de természetesen a Kulturális Korzóba, a strandra, valamint a Bernáth Galériába is ellátogatott a két csoport. Együtt, de mégis külön töltötték idejüket a gyerekek. A hasonló programokat összehangoltan szervezték a táborvezetők: Huszárné Szőcs Andrea és Háromi-Horváth Krisztina.
A mozizásban, túrázásban és strandolásban közösen vettek részt a táborozók, de a prevenciós iroda, a társasbázis, illetve múzeum és könyvtár foglalkozásait külön látogatta a két csoport. 
A sokszínű programok közül a legkülönlegesebb a gombai túrázás lett, mert a Gamesz által szépen rendbe tett „Ánglust” ismerhették meg a gyerekek. A Gamesz vezetője, valamint a WWF munkatársa nagyon érdekes interaktív előadást tartott, melyhez csatlakozott a Marcali Múzeum is. A helytörténeti, valamint állat- és növénytani érdekességek után indulhatott a hely feltérképezése. Hatalmas népszerűségnek örvendett a pióca, vízi skorpió és a keringő bogár, no és a „fossziliáknak” vélt csigaházak. Végül pedig két fát is elültethettünk közösen, így szép és hasznos emléket hagyhattunk magunk után. Érdemes tehát családosan is meglátogatni a gombai angol parkot. 
A kreatív foglalkozások alkalmával mindenki talált kedvére valót: festegetést, gyöngyfűzést, rajzolást. Továbbá a múzeum jóvoltából a Bernáth Galériát is meglátogattuk, illetve zselégyertyát lehetett készíteni. A könyvtár munkatársa a 3D nyomtatás rejtelmeibe avatott be minket. A táborban szintén résztvevő gyakornok pedig kavicsképeket készített a gyerekekkel.
A strand is elmaradhatatlan volt – a rendőrség és az Ántsz munkatársai reggel sok fontos és érdekes tudnivalóval, ügyességi feladatokkal indították a napot, majd felváltva fociztak és fürödtek a táborozók.
A mozgalmas hét végére sok új és izgalmas élménnyel, valamint szép szuvenírekkel gazdagodott minden résztvevő. 
A gyermekek napi egyszeri, gyümölccsel is kiegészített főétkezéséről minden turnusban a Központi Konyha gondoskodik.
A táborok megvalósulását Marcali Város Önkormányzata támogatja.