Civil Nyílt Nap

Műszaki katonák, rendőrök és tűzoltók mutatták be szervezetük egy-egy színesebb elemét, hogy közelebb hozzák munkájukat a civil lakossághoz.
A marcali Kulturális Központ kezdeményezésére, a Marcali Bajtársi Egyesület és a Honvéd Nyugállományúak Klubjának társszervezésében Civil nyílt nap volt a Kulturális Korzóban.

Sütő László marcali polgármester a második alkalommal megszervezett Civil Nap jelentőségéről beszélve nyitotta meg a programsorozatot, majd Balassa Gabriella rendőrkapitány-kisasszony, a Marcali Rendőrkapitányság vezetője a rendőrök, Gelencsér András, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályvezetője a tűzoltók, Horváth Jenő, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokság, IV. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka a műszaki katonák munkájába adott betekintést.
A Korzó aulájában találkozhattak az érkezők a Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársaival, akik különböző bemutatók keretében adtak ízelítőt a katonaéletről. A marcali Bajtársi Dalárda pedig katonadalokból állított össze műsort.

A Marcali Rendőrkapitányság rendőreinek közreműködésével ujjlenyomatolás, kipróbálható elektromos alkoholszonda, kresz-totó, drog-teszt, részeg-szemüveg, a Korzó előtti szabadtéren pedig nyomkövető kutyás bemutatót várta az érdeklődőket. A Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltóság is felvonultatta eszközeit, valamint fotókon is megjelenítette tevékenységét. A Marcali Makettezők Baráti Köre maketteket állított ki, de egy látvány makettezést is végigkísérhettek a látogatók.


Mivel Szent György a rendőrök, Szent Flórián a tűzoltók, Szent Gellért a műszaki katonák védőszentje, a szentek történetéről Kiss Iván címzetes prépost, Marcali esperes-plébánosa tartott előadást.

További cikkek:
Marcali Portál – Civil nap a Korzóban…