Civil’Art kiállítás megnyitása

A Civil’Art képző és iparművészeti kiállítás létrejöttének célja az volt, hogy bemutassa a Marcaliban és a járásban élő tehetséges amatőr alkotók munkáit.

A Marcali Művelődési Központ novemberi felhívására 18 alkotó hozta el 53 munkáját, amelyek közül szakemberekből álló zsűri választotta ki a most megnyílt kiállítás festményeit, grafikáit, iparművészeti munkáit.

A december 09-én nyílt kiállítás megnyitóján dr Sütő László, Marcali város polgármesterének köszöntője után, T. Molnár Gertrúd, a kiállítás kurátora osztotta meg gondolatait a kiállítás kapcsán a jelenlévőkkel. A tárlatot a zsűrizésben résztvevő Halmos Klára grafikusművész nyitotta meg és ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A tartalmilag és technikailag is sokszínű kiállítás azt bizonyítja, hogy milyen sok a közvetlen környezetünkben élő kreatív ember, akik a munkájuk, tanulmányaik mellett, szabadidejükben értékes művészi alkotásokat hoznak létre. A tárlaton festményeket, grafikákat, textil alkotásokat, ékszereket, valamint természetes anyagból készült kompozíciót tekinthetnek meg a Kortárs Galériába látogatók.

A 2022. február 28-ig a látogatható Civil’ Art kiállítás, a Marcali Művelődési Központ „Cool-túra-A Kultúra Négy évszaka” című Top-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01986 pályázatának keretén belül valósult meg.