Borforraló hangulat

Finom forralt borokat, szórakoztató programokat és jó hangulatot kínált a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a 15. Borforraló fesztiválon. A borforralásban versenyző 18 csapat – a Borbarátok, a Boronka, a Csütörtöki, a Dolce Vita, a Gazdabolt, a Lendvai Veteránok, a Lengyeltóti Mentők, a Marcali Mentők, a Marcali az Otthonunk, a Marcali Veteránok, a Mester, a Muskétások, a Rigó Vér, a Szépasszonyok és a Fiúk, a Tikosi bájital forralói, a Tóth Borászat, a Videoton, a Ziehl-Abegg – összesen csaknem 500 liter bort forralt meg, mely el is fogyott a fesztivál zárására. A nevezett nedűket a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai pontozták, akik nem csak kóstolták a borokat, hanem alaposan ki is faggatták a versenyzőket az alapanyagról, a fűszerezésről és azok felhasználási arányáról. Dr. Brazsil József elnök-nagymester értékelésében kiemelte: a jó forralt bornak két egyszerű titka van. Jó borból kell készülnie és a nevével ellentétben nem szabad forralni. Az összetevők és azok aránya már ízlés kérdése. A zsűri döntése alapján a legjobb bort a Gazdabolt csapata forralta. Második helyezést ért el a Veteránok lendvai csapata, a harmadik befutó a Videoton csapata lett. A zsűri különdíját érdemelte ki a Ziehl-Abegg csapata. A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. pedig a Dolce Vita csapatnak adott különdíjat.

A helyezések mellé járó díjakat a Videoton Elektro-Plast Kft., a Csirkefogó Étterem, a Korzó Kávézó, a Gadácsi Autóház, Marcali Város Önkormányzata, valamint szervezőként a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ajánlotta fel.

Nem csak a zsűri tagjai, hanem a fesztiválra kilátogatók közül bárki megkóstolhatta a borokat, a fesztivál védjegyévé vált borforralós bögrékből, melyek évről-évre a Vilmos Kályha Manufaktúrában készülnek.

A kóstolgatást Gazda Tamás zenész, az Operett-Musical Voices társulat énekesei, Gregorovics Tamás interaktív műsora kísérte. Zárásként a Menthol zenekar teremtett rock and roll hangulatot Hungária slágerekkel.