Babák rózsája Marcaliban

Újabb rózsákkal bővült Marcaliban a Béke park, az önkormányzat, annak Gamesz szervezete, valamint a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. közös kezdeményezésére és együttműködésében. A 2015-ben elindított rózsaültetésnek több célja is van.

Az egyik, amire Tanai Bernadett, a Gamesz vezetője is kitért a köszöntőjében: évről-évre annyi rózsatövet ültetnek el, ahány marcali gyermek születik. A gyönyörűen nyíló rózsák között sétálva, valamennyi gyermekeinkre emlékeztet majd. Az elmúlt évben 93 kisbaba jött világra, így ennyi virág is került idén a parkba. A „Legyen ismét rózsákkal teli a park!” elnevezésű ünnepségre meghívót kaptak a város újszülöttjei is, akiknek szülei ültették el a rózsákat. Bár a járványügyi helyzet némileg felülírta az ültetés hagyományát, az ideivel együtt már több mint 500 rózsabokor díszíti a parkot.

A másik célja a Rózsalugasnak, hogy az ültetést a Föld napjához kötik városépítő-szépítő szándékkal.

A harmadrészt pedig a parkos zöldfelület virágosítása annak a hagyománynak is a felelevenítése, amikor még rózsákkal volt tele a Béke park. Ezt az arcát is szeretnék jelképesen visszaadni a parknak.