Az egészségtudatosság fejlesztése

kezdokep

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

A marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ megbízásából a Marcali Művelődési Központ is bekapcsolódott a projekt szakmai megvalósításába, a járványügyi ismeretek minél szélesebb körű megismertetésével.

A művelődési központ munkatársai az egészségtudatosság fejlesztését szem előtt tartva,figyelemfelkeltő plakátokkal és gyermekeknek , felnőtteknek készült oktatófilmekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a járvány ellen milyen módon lehet védekezni, s melyek azok az alapvető higiéniai szabályok, amiknek a betartása elengedhetetlen a járvány megfékezésére.

Az otthonról tanuló diákok élete a járvány miatt szüleikkel együtt nagyon megváltozott, az új élethelyzet a járványügyi szabályok betartására készteti a kicsiket és a felnőtteket egyaránt. Az elkészült ismeretátadó videófilmekben az egészségügyi szabályok széleskörű megismertetése és betartatása kerül bemutatásra, közérthető módon, a gyermekeknek életkori sajátosságaik figyelembevételével.A kampány szlogenje:

Mindenki Egyért: Az Egészségért