Az egészségtudatosság fejlesztése

kezdokep

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

A marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ megbízásából a Marcali Művelődési Központ is bekapcsolódott a projekt szakmai megvalósításába, a járványügyi ismeretek minél szélesebb körű megismertetésével.

A művelődési központ munkatársai az egészségtudatosság fejlesztését és a járványügyi ismeretek növelését szem előtt tartva,figyelemfelkeltő plakátokkal , rendezvényeiken egészségügyi szervezetek bevonásával , járványügyi felvilágosítással, szólították és szólítják meg a különböző célcsoportú korosztályokat.

A tavaszi bezártságot követően most,az őszi iskolai tanítás elindulásával újra közösségbe mehetnek a diákok. A világjárvány azonban továbbra is óvatosságra int és a higiéniai , a közösségi és a társas élet megváltozott szabályainak betartására késztet mindenkit. A Marcali Művelődési Központ a tavasszal készült videókhoz hasonlóan,a gyermekeknek és a felnőtteknek készült két új oktatófilmjével hívja fel a figyelmet arra, hogy a járvány ellen milyen módon lehet védekezni, s melyek azok az alapvető higiéniai szabályok, és közösségi szabályok, amiknek a betartása elengedhetetlen a járvány megfékezésére.

A most szeptemberben elkészült ismeretátadó videofilmekben az egészségügyi szabályok széleskörű újra ismertetése, betartatása kerül bemutatásra közérthető módon, a gyermekeknek az életkori sajátosságaik figyelembevételével.A kampány szlogenje:

Mindenki Egyért: Az Egészségért!