Az Alkotás öröme: Szakál Renáta kézműves munkái

A Marcali Művelődési Központ idén év elején felhívást tett közzé honlapján az Alkotás öröme címmel, olyan amatőr alkotók részére, akik szabadidejükben különböző kézműves technikák segítségével hobby szinten hoztak létre valami maradandót. Célunk az volt, hogy bemutassuk a szűkebb és tágabb környezetünkben élő és alkotó tehetséges embereket a munkáikon keresztül, és azt a sokszínű tárgyalkotó kultúrát, a népművészettől kezdve a képző és iparművészeten át, aminek segítségével az alkotás örömének szépségére, és a körülöttünk élő „kreatívokra” hívjuk fel a figyelmet.

Az online közösségépítés jegyében az elmúlt időszakban hetente mutattuk be a különböző kézműves technikával készült alkotásokat, amelyek között míves fafaragások, hímzések, lakásdíszek, horgolt mesefigurák, újrahasznosított anyagokból készített használati tárgyak, ékszerek is bemutatásra kerültek.

A Közösségek hete program sorozatában Szakál Renáta virágcserép babáit és fából készült dekorációit mutatjuk be .

A jelenleg Bókaházán élő, de rövidesen Marcaliba költöző alkotó 2011-ben, kisfia megszületése után kezdett el kreatívkodni. Ahogy bemutatkozásában írja, először a gyöngyfűzés lett a hobbija, majd horgolt mesefigurákat készített, kipróbálta a házi szappan készítését, az articsóka technikát, és a szalvétadíszítéses lakásdíszek elkészítése is örömmel töltötte el.

Jelenleg a cserépből és fából, vagy éppen az ytong téglából készített munkái a kedvencei. Szívesen kreatívkodik gyermekekkel is, az alkotó folyamat számára megnyugtató és örömteli.

Legutóbb készült színes munkáiból mutatunk be néhányat!

T. Molnár Gertrúd