A pop-art: a boldogság művészete

kep04

A Kulturális Korzó adott otthont, immár második alkalommal annak a művészettörténeti előadássorozatnak, amelynek mai témája a populáris művészet, azaz a pop-art. Dr Géger Melinda művészettörténész a történelmi-társadalmi hátteret vázolva, a fogyasztói társadalom megjelenésében látta e művészeti stílus kibontakozásának az okát.

 

A pop-art „témái”: a reklám, az illusztrációk, a sorozatgyártású tárgyak, a képregények stb. E művészetben a hétköznapok vágyott világa jelenik meg, irónikus, távolságtartó, személytelen világként, amely a fogyasztói társadalom ürességét leplezi le, sajátos művészi eszközökkel.

Cél: az ellenkulturális lázadás, az alkotás kultúrájának a lerombolása.

Az előadáson a pop-art jelentőseb alkotóinak bemutatása során, a hallgatók megismerhették Robert Rausenhhberg, Georges segal, James Rosenquist, Roy Lichenstein, Andy Warhol, Charles Oldenburg művészetét.

Az érdekes és művészileg izgalmas pop-art korszak bemutatása után, december 13-án a „Minden művészet. Mindenki művész?” címmel, újabb előadásra várják a szervezők a nézőket, hallgatókat, a Kulturális Korzóba.  További képek!

 kep04