A NAGY JÁTSZÓTÉR TESZT

A Kulturális Központ kezdeményezésére intézményi és civil vonalon is megkezdődött Marcali legjobb játszóterének felkutatása.

 

A nyár folyamán a Tündérliget óvoda Margaréta csoportja és a Varázstorna csoport anyukái (más civil csapatokkal kiegészülve) hétről-hétre járják végig a város és a városrészek játszótereit és kérdőívünk kitöltésével alkotnak véleményt azok felszereltségéről, minőségéről, hangulatáról.

A végeredményt sokban befolyásolja majd, egy-egy felkeresett játszótér mennyire könnyen megközelíthető, vannak-e szélvédett, illetve árnyékos részei, milyen messze helyezkednek el az autóutaktól, de leginkább az: a gyerekek mennyire érzik jól magukat az adott játszótéren.

A kiválasztott tíz helyszín végigpontozását követően a Marcali Városi Kulturális Központ a nyertes téren szervez családi napot, tovább népszerűsítve a legjobb fekvésű, felszereltségű helyet.

Honlapunkon és facebookos oldalunkon folyamatosan közzétesszük a térlátogatások időpontjait, így akik kedvet kapnak maguk is a pontozáshoz, azokat a megadott helyen és időben szeretettel várjuk.