A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája a Zalaapáti Katonadal Fesztiválon

mini DSCN0285

mini DSCN0285

Augusztus 11-én tizedik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű Zalaapáti Katonadal Fesztivál. A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája hét éve résztvevője a rendezvénynek.

A program most is az ünnepi szentmisével kezdődött, majd megemlékezés és koszorúzás volt az I. és II. világháborús emlékműnél. A megemlékező beszédet Mészáros Károly őrnagy, a Kaposvári 4. sz. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, részlegvezetője tartotta.Ezt követően Vincze Tibor polgármester megnyitotta a fesztivált, majd Kocsi László alezredes, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket.

A helyi óvodások műsora után a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar következett, majd következett a 18 népdalkör, kórus, egyéni előadó bemutatkozása. A rendezvényt katonai kiállítók, bemutatók és egyéb kísérő programok tették színesebbé.

mini DSCN0263

A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája az utolsó előtti fellépő volt. Most is, mint az elmúlt években, erre az alkalomra készült el az új katonadal csokor, melyet ismét vastapssal jutalmazott a közönség és a fellépő együttesek. A Dalárdát elkísérte a feleségek, hozzátartozók egy csoportja, de Marcaliból is – a meleg idő ellenére – sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre. Voltak, akik kerékpárral tették meg ezt a nem csekély távolságot.

A rendezvényen nem maradhatott el az együttesek közös éneklése, melyet a Marcali Bajtársi Dalárda művészeti vezetője Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó vezényelt le.