A Magyar Kultúra ünnepe Marcaliban

A Művelődési Házban marcali kulturális intézményeinek közös szervezésében január 22-én került sor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett ünnepi műsorra.
Az alkalomhoz méltó ünnepi gondolatait Bereczk Balázs alpolgármester úr osztotta meg a jelenlévőkkel, majd kezdetét vette a több fellépőt felvonultató programsorozat.
Elsőként a Mesepark óvoda nagycsoportosai bűvölték el a közönséget, utánuk a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Hidas Frigyes Művészeti Iskola 2. osztályos néptáncosai következtek. A kicsik után lépett színpadra a vendég művész, Csórics Balázs színész, aki prózai, verses és dalos összeállítással készült. A színművészt követően a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói adták elő műsorukat, majd ismét a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Hidas Frigyes Művészeti Iskola diákjai következtek. Először a zeneiskolás növendékektől és tanáraiktól hallhatták a jelenlévők a klarinét, illetve zongora játékot, utánuk pedig a színjátszó tanszakos gyerekek szerepeltek.
A színpadi produkciókat Csórics Balázs színész ünnepi repertoárjának második része zárta.
A megható előadások után a szervezők át invitálták a közönséget a Kulturális Korzóba, ahol a „2023-ról jelentjük” című magazinkiállítással és fogadással várták a kulturális intézmények munkatársai az érdeklődőket. Az elmúlt év kulturális eseményeit felvonultató és bemutató kiállítás márciusig látogatható.