8. Borforraló fesztivál Marcaliban

Ismét melegen ajánlották a borokat szombaton a 8. Marcali Borforraló Fesztiválon. A borforraló amellett, hogy a város egyedi arculatához tartozik, népszerű turisztikai vonzerővel rendelkezik.

A fesztiválnak három alappillére van: a városra jellemző borkultúra, gasztronómia és a közösségek megerősítése. A borok forralása a téli időszak jellemzője, számos variációval, ízesítéssel és a mellé illő borkorcsolyák készítésével.

A versenyben részt vevő közösségek az azonosságtudatot erősítik a közös kulturális érdeklődés metszetében. A közösségek város életében betöltött fontos szerepét hangsúlyozta köszöntőjében Mozsárné Kutor Veronika, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke is.

A hagyományosan február utolsó szombatjára tervezett rendezvény helyszíne a Piac tér volt. A verseny alatt és után – a fesztivál védjegyévé váló – borforralós kerámiabögréből lehetett kóstolgatni a különböző forró italokat. A zsűri borász szakemberekből állt, a Da Bibere zalai Borrend tagjai értékelték a forralt borokat.

Idén az Obsitosok csapata vehette át a győzelmi boroskancsót, a díjak átadására felkért Móring József Attila országgyűlési képviselőtől.

Nemcsak a finom nedűket lehetett kóstolni, hanem az időt is jól tölthette mindenki. Míg a csapatok forralták a boraikat, a marcali Bale-Seen zenekar fokozta a versenyhangulatot.

Színpadra lépett a Fourtissimo zenekar jazzrock formációval, majd a Csinibabák Rock’n’Roll Show-al.

Az Új Fiesta latin popzenével szórakoztatta a közönséget. A sztárfellépő Baby Gaby volt. A programsorozat retrodiszkóval zárul Stoneface DJ-vel.

További cikkek:

Marcali Portál – Nagy a készülődés!

Marcali Portál – Elkezdődött a Borforraló Fesztivál

Marcali Portál – Borforraló hírek másodszor

Marcali Portál – Borforraló hírek harmadszor

sonline.hu – Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban

TAVI TV – 8. Marcali Borforraló fesztivál Marcaliban

Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban

Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban